Američki divlji čovjek

Zanimljive, ali i sve ostale teme koje još nisu otvorene

Američki divlji čovjek

PostPostao/la Nerko dana 04 ruj 2009, 22:12

slika
Fotografisan američki divlji čovjek kojeg je drvosječa Glenn Thomas vidio iz blizine
Prica koja slijedi puna je enigmi. Novinarima ju je ispricao Glenn Thomas, drvosjeca iz Estacade. Tog je dana Glenn silazio jednom strmom stazom nedaleko Terzan Springsa, u blizini Round Mountaina, kada je zacuo neku cudnu buku.Bio sam zaklonjen drvecem - ispricao je Thomas - kada sam kroz gusto granje ugledao tri neobicne covjekolike spodobe kako ruju po gomili kamenja. Izgledale su upravo onako kako najcesce opisuju tajanstvenog bigfoota: kosmate po cijelom tijelu, vrlo snazne grade, golemih ruku i nogu. Muzjak, zenka i mladunce. Dizali su kamenje, to je radio muzjak, i kopali u dubini sest-sedam stopa. Potom je muzjak posegnuo u rupu i izvukao leglo glodavaca, pa ga pojeo. Zatim je ponovio istu radnju...
Naravno, nisam se usudio rizikovati da me otkriju.

Tiho sam se povukao do staze, a onda sam se dao u bijeg.Celuloidna vrpca na koju je amaterskom kamerom snimiljen americki divlji covjek dugo je bila predmetom pomnih znanstvenih provjera i analiza. Snimio ju je Roger Patterson za vrijeme izleta u Bluff Creek, u sjevernoj Kaliforniji, a detaljno su je analizirali mnogi istrazivaci, antropolozi, zoolozi i drugi znanstvenici. U njenu autenticnost danas u Americi gotovo da nitko ne sumnja, a dr. D. W. Grieve, profesor biomehanike u Royal Free Hospital u Londonu, dosao je do zakljucka da bi snimljeno covjekoliko stvorenje moglo biti visoko oko dva metra, tesko oko 127 kilograma, znatno sirih ramena od prosjecno snaznog covjeka i s korakom dugim oko 107 centimetara!
Istodobno su i trojica uglednih sovjetskih znanstvenika, dr. Bajanov, dr. Burtsev i Donskoj, koji su film, takoder, detaljno pregledali u Moskvi, dosli do zanimljivih zakljucaka:

- Skakutanje tog covjekolikog stvorenja - izjavio je novinarima Donskoj - mozemo ocijeniti prirodnim, bez ikakvih znakova imitiranja i oponasanja, sto bi se lako uocilo da je rijec o falsifikatu! Po mom sudu rijec je o autenticnom snimku!
Druga su dvojica sovjetskih znanstvenika, dr. Bajanov i dr. Igor Burtsev, dosli do zakljucka da je snimljenom bigfootu, najbliza analogija Homo erectus, majmunoliko stvorenje koje je, za razliku i od ranog Homo sapiensa, svrstano medu zivotinje a ne medu ljude, mada potjece od istog evolucionog korijena.
Nerko
Evo i mene
 
Postovi: 5
Pridružen/a: 31 svi 2008, 09:03

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Natrag na ZANIMLJIVOSTI & OSTALO


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.