OBNOVLJENA IMAMSKA KUCA U GODJENJIMA (FOTO)

Mjesto za vijesti vezane za Žepu i Žepljake (iz Žepe i svijeta)

OBNOVLJENA IMAMSKA KUCA U GODJENJIMA (FOTO)

PostPostao/la senada dana 05 lis 2011, 09:37

Uručeni ključevi obnovljene imamske kuće u Gođenjima27. septembra 2011. godine poslije ikindije namaza u džematu Gođenje upriličeno je svečano uručenje ključeva obnovljene imamske kuće u ovom džematu. Ispred Ministarstva za raseljene osobe i izbjeglice Vlade FBIH, koje je upotpunosti finansiralo ovaj projekat, ključeve predsjedniku Izvršnog Odbora Medžlisa IZ Žepa gospodinu Kasimu Čavčiću predao je savjetnik Ministra za raseljene osobe i izbjeglice u Vladi FBIH magistra Adila Osmanovića, gospodin Nurdžihan Šahinović, koji je u svom kratkom govoru istekao činjenicu da je ovo ministarstvo i do sada pomagalo povratak i povratnike u Žepu, kao i sam Medžlis IZ Žepa. On je još jednom ponovio opredjeljenje ministra Adila Osmanovića i ministarstva na čijem je on čelu da i u budućnosti bude na raspolaganju ljudima i institucijama sa područja našeg Medžlisa IZ Žepa i čitave Istočne Bosne, naravno shodno mogućnostima koje ovo ministarstvo ima.

Ključeve obnovljene imamske kuće u Gođenjima, predsjednik Kasim Čavčić je predao mutevelliji ovog vrijednog džemata koji je zajedno s imamom Elvedinom ef. Selimovićem svečano i otključao u potpunosti obnovljenu imamsku kuću.

Bila je ovo prilika da se zaslužnim pojedincima i institucijama dodjele i zahvalnice za podršku, učešće i nesebičan doprinos u radu Medžlisa IZ Žepa koje je u ime kolektiva Medžlisa IZ Žepa dodjelio predsjednik Izvršnog Odbora Medžlisa IZ Žepa gospodin Kasim Čavčić. Zahvalnice su između stalih dobili ministar Adil Osmanović, Ministarstvo za raseljena lica i izbjeglice Vlade FBIH, uprava Gazi Husrev-begove Medrese, Humanitarna organizacija Most Prijateljstva, naši Nezim Halilović-Muderris, prof. Ahmed Halilović, Hurem Šahić, kao i Glavni Imam u Medžlisu IZ Žepa Edin ef. Šljivar. Nakon što je primio zahvalnicu, Edin ef. Šljivar je rekao da istu doživljava kao priznanje za sav rad i trud koji je ulagao svih ovih godina radeći u Žepi, ali je posebno istakao da bi svi oni kojima je danas uručena zahvalnica trebali istu da shvate kao dodatnu obavezu na putu daljnjeg jačanja institucije Medžlisa IZ Žepa, jer je Medžlis IZ Žepa institucija koja se već pokazala kao centar svih pozitivnih dešavanja u Žepskoj Kotlini u ovom postagresiskom periodu.

Za kraj prenosimo riječi imama džemata Gođenje koji je u svom govoru, između ostalog, kazao da je obnova imamske kuče u Gođenjima značajna kako za Medžlis IZ Žepa, džemat Gođenje tako i za svakog povratnika u Gođenje jer će ubuduće imam džemata Gođenje imati mogućnosti da u Gođenju provodi mnogo više vremena nego je to bio slučaj do sada, a to sa sobom nosi brojne pozitivne promjene za svakog čovjeka koji živi u Gođenjima.

Na kraju je prof. Ahmed Halilović proučio dovu.


slika


slika


slika


slika


slika


slika


slika


slika


slika


slika


slika


slika


slika


slika


slika


slika


slika


slika


MIZ ZEPA
Avatar
senada
Rasturam
 
Postovi: 484
Pridružen/a: 09 tra 2008, 18:08
Country: Bosnia and Herzegowina (ba)

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Natrag na IZ ŽEPE I O ŽEPI


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.